Deportar 2 milions de persones
De Jordi Graupera
Llegir-lo araCom poden defensar-se els països petits en un món de superpotències? El coronel irlandès Dorcha Lee analitza els reptes de seguretat d'Europa i les lliçons de l'experiència irlandesa.
El 2024 s’ha iniciat amb una Europa més vulnerable que mai, atrapada entre la guerra d’Ucraïna, les tensions al Mediterrani i la incertesa sobre el futur de l’OTAN davant el retorn de Donald Trump a la Casa Blanca. En aquest context, el coronel irlandès Dorcha Lee, veterà de cinc missions de pau de l’ONU i expert en política de defensa, analitza amb Jordi Graupera, Elisabet Vives, Econsultora de polítiques públiques i investigadora al Regne Unit i membre del Comitè Polític d’Alhora, i Daniel Soler, professor de secundària i membre de la Societat d’Estudis Militars i membre d’Alhora, els grans reptes de seguretat internacional.
Lee examina com la naturalesa de la guerra està canviant amb l’emergència de la guerra híbrida i com això afecta les estratègies de defensa dels països petits. Des de la seva experiència en el model irlandès de defensa, ofereix una perspectiva única sobre les opcions disponibles per a les nacions que no són potències militars.
L’entrevista aborda qüestions crucials com el paper de la Unió Europea en la defensa continental, el futur de l’OTAN i les lliçons que l’experiència irlandesa pot aportar a Catalunya. Una conversa que connecta les grans qüestions geopolítiques amb els reptes pràctics de la defensa nacional en un món cada cop més complex i inestable.
Dona'ns la teva adreça de correu electrònic i rebràs els nostres continguts (aproximadament un correu per setmana). Si ja ets militant, no cal que t'hi subscriguis, rebràs totes les novetats al correu.